Annons

Polis avslöjas av dold kamera när han gör detta mot polishund – nu sprids klippet som en löpeld på nätet

Annons

Hundar är ovärderliga kompanjoner, inte bara i vardagslivet utan också i yrket. Polishundar är minst lika viktiga delar av polisväsendet som sina mänskliga motsvarigheter. Men tyvärr finns den en del som inte verkar hålla med om det- inte ens poliser som själva jobbar med hundar.


Att hundar är helt underbara djur som ibland gör de mest fantastiska sakerna är något som vi alla väl känner till. De är oerhört intelligenta och finns alltid där för oss när vi behöver.

Men någonting som är extra fascinerande är hundar i tjänst, som till exempel polishundar. Precis som alla hundar, förtjänar de att behandlas med värme och respekt - något som den här polisen inte förstår.

Polismannen på Hammond Police Department, i Indiana, USA, tappade fattningen totalt under ett ingripande. 

Videon som togs av en man i en bostad, visar polisen lyfta hunden upprepade gånger i nacken och slå honom med vad som tycks vara en koppel.

Man kan även se hur han tar styptag två gånger.


Klippet har fått enorm spridning på sociala medier och tusentals människor har uttryckt sin avsky mot polismannens agerande.


Samtidigt säger Hammond-polisen i ett uttalande till NBC Chicago att polishunden ”inte på något sätt plågades eller skadades”.

Se klippet nedan (OBS! Vi vill varna för starka bilder). 

Annons