Polisen åker på larm och hittar en stor matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Med mindre än en vecka kvar till dopparedagen är det många barn som har fjärilar i magen och väntar med spänning på att Tomten ska komma med paket åt dem.

Men för många barn kan julen vara jobbig eftersom man har problem hemma.

Polisen i Lund delade i fredags ett inlägg på Facebook som har framkallat väldigt mycket känslor om hur en del barn lever i en mardröm.


ÖGON I MÖRKER

Golvet är fullt av krossat porslin. Mängder av skärvor täcker den slitna, mörka mattan. Längs de vita väggarna i hallen hänger söndriga tavlor på sned, och mitt bland dem sitter en stor svart matkniv inkörd i väggen. Ute i vardagsrummet ligger den klädda julgranen på golvet tillsammans med det krossade julpyntet.”

En kollega försöker höra mannen som berättar uppgivet vad som hänt, samtidigt som två andra poliser försöker lugna kvinnan som skriker att de ska dra åt helvete.

Mitt i tumultet hör de ljud från övervåningen.

“Jag och kollegan går uppför den smala trappan, omgärdade av gamla tapeter som färgats gula av nikotin. Och där, på andra våningen i ett mörklagt rum i en säng under ett täcke, ser vi rörelse.”

“I mörkret urskiljer vi ett par blanka, tårfyllda ögon hos en liten flicka som med sina små händer dragit upp täcket till hakan som för att skydda sig. I dörröppningen till hennes rum går kollegan ner på knä på det dammiga golvet och börjar lugnt prata med henne. Hon gråter, är förtvivlad och fullkomligen livrädd. Under samtalet kommer fler små barn ut från sina rum och går försiktigt mot oss. Alla lika osäkra och rädda.”

“Och jag fylls av den där känslan. Det där obeskrivliga jag känner varje gång jag ser sådant här. Som människa, som pappa och som polis. Det är som ett hugg rakt i hjärtat, som om en del av min själ trasas sönder, och… nej, jag kan inte förklara. För det finns helt enkelt inga ord i denna värld som kan beskriva det.”

“Och jag vill bara krama dem. Leka med dem. Göra dem glada igen! De är små barn och det är jul – det här ska vara den finaste tiden på året och det är inget annat än direkt vidrigt att vissa barn utsätts för det här!”

“Tankarna skingras. Situationen på första våningen börjar lugna ner sig och snart kommer en nära släkting till familjen och hämtar barnen. När allting är över lämnar patrullerna platsen under tystnad.”

“Jag försöker alltid skilja mellan mitt privatliv och mitt jobb som polis – och även om jag vid 45 års ålder fortfarande tycker julklappar är bland det bästa som finns – så vet jag exakt vad jag önskar mig mest av allt i år: inga fler ögon i mörker.

God Jul och ta hand om varandra!

Lundapolisen / Tobbe”

Tyvärr är det många barn som drabbas extra hårt under julen då vissa föräldrar dricker och bråkar mer än vanligt. Dela hans berörande text, så att fler kan få samma påminnelse, nu när julhelgerna börjar närma sig.

Dela på Facebook