Polisen Andreas: Sluta varna för kontroller

Andreas Seiser från Forshaga jobbar som ordningspolis sedan fem år tillbaka och har har tröttnat på de som varnar andra bilister.

– Den personen som man riskerar att varna kan kanske vara den som kör ihjäl en annan människa en dag, säger han.

Därför skrev han ett inlägg på sin Facebooksida, riktat till de som varnar.


"Varning för gubbgrinigt inlägg!

Något som retar mig å det grövsta är varnandet för trafikkontroller. Blinka med ljus och nu även grupper här på FB. Jag har förståelse om det varnas när vi har hastighetskontroller eftersom man vill bespara sina medmänniskor de böter de annars riskerar (bevis på empati och hopp om mänskligheten). MEN VEM FAN TROR NI ATT NI HJÄLPER NÄR NI VARNAR VID LAU KONTROLLER!! Går det bara på rutin eller vill så många främja att de som kör påverkade av alkohol och droger i trafiken undkommer och kan fortsätta? Tycker ändock inte att det behövs så hög iq för att förstå att de enda som riskerar något vid en sådan kontroll är de utan körkort, de som kör påverkade, transporterar vapen eller droger. 

Varför hjälper man dessa att komma undan? Man gör det ju i sina egna områden så att de kan fortsätta på de gator och vägar där deras egna föräldrar, syskon och barn befinner sig. 

När sedan någon blir påkörd av en rattfull går samma personer med stor sannolikhet ut och fördömmer föraren som man kanske har hjälpt tidigare genom att varna! 

SLUTA MED VARNANDET OCH ÖKA VÅRA CHANSER ATT FÅ BORT DEM FRÅN VÅRA VÄGAR!!!

Hälsningar gubbgrinig polis.

Ps. Ja ni får dela om ni tror att det kan ändra någons beteende."

De enda som riskerar något vid trafikkontroller är de som saknar körkort, påverkade förare och de som transporterar vapen eller droger, säger han. Dela gärna vidare!

Dela på Facebook