Polisen brev till sin hund berör djurvänner över hela Sverige

Efter flera år av trogen tjänst är det dags för Jurassic Laws att gå i pension. 

Law som har jobbat som polishund i flera år gjorde sitt sista arbetspass på Stockholm gator.

I ett rörande brev beskriver hundföraren sina känslor för sin älskade vän.

Så här skriver polisen:


Jurassic Laws sista pass.

"Idag kom dagen. Jag har ju vetat att den varit på gång, men idag blev det definitivt. Efter besök på Statens lantbruksuniversitet och en noggrann undersökning, så gjordes idag bedömningen att Law inte längre är tjänsteduglig. Åldern har helt enkelt tagit ut sin rätt, och hur jobbigt det än är att höra så har jag ett absolut förtroende för SLUs bedömning. Den är korrekt.

Det innebär att min kollega sedan drygt fem år tillbaka, som jag delat så många äventyr, utmaningar och erfarenheter med, från och med idag är pensionerad. Han kommer att få flytta till ett nytt hem där han kommer tas emot med öppna armar och leva i lugn och ro och bli bortskämd, under återstoden av sitt liv. Om någon har förtjänat att bli bortskämd, så är det han.

Genom åren har Law bidragit med så oerhört mycket till samhället, att ingen text skulle räcka till för att beskriva det. 

Han har gripit inbrottstjuvar och mördare, våldtäktsmän och våldsverkare, mordbrännare och efterlysta, skadegörare och rattfulla, trafiksyndare och yrkeskrimininella. Listan kan göras lång. 

Han har hittat nödställda och bortsprungna, vilsna och dementa. Han har hittat vapen och narkotika, brottsverktyg och avgörande bevisning. Han har slagits och kämpat mot allsköns olika galningar, som många gånger försökt skada både honom och husse, och alltid vunnit.

I alla de tusentals situationer vi varit med om har jag bara sett honom arg ett fåtal gånger, glad nästan jämt och aldrig, ALDRIG rädd. Hur jävligt det än har varit, vad som än kommit, kastats, slungats emot oss. Han har aldrig backat. Han har levt i sin dådkraft och i sin kamplust, och alltid älskat att arbeta. Han har alltid varit som gladast på jobbet.

Han har åkt tusentals mil i polisbil. Han har flugit helikoptrar, åkt RIB- båt, stridsbåtar, ekor och kanoter. Han har besökt dagis och kelat med småbarn, deltagit i uppvisningar och föreläsningar. Han har levt i två familjer som båda har älskat honom för att han är han, alltid varit omtyckt av alla som mött honom (nåja, kanske inte de han grep).

Han har i stort sett inte haft några sjukdagar och så gott som aldrig varit skadad. Han har alltid varit ärlig, stabil och pålitlig. Framförallt har han skyddat sin förare. Både sin första och sin andra. Och han har spårat som en gud.

Tack för allt min vän. Tack för att du alltid sett till att jag kommit hem. Tack för allt du lärt mig.

Jag kommer sannolikt aldrig möta din like igen. Det känns så oerhört skönt att du kommer få ha det bra som pensionär, och att du bara kommer bo ett stenkast bort så jag kan hälsa på dig.

"Tre noll från Law. Klart slut."

Vakten slut 2017-09-12 kl 1700."

Jurassic Laws sista pass.


Idag kom dagen. Jag har ju vetat att den varit på gång, men idag blev det definitivt. Efter...

Publicerat av Polisen Stockholm - hundenheten den 12 september 2017

I videon kan vi se polishunden Law visa upp hur ett narkotikabesök går till.


Dela på Facebook