Polisen delar bild på föräldrar som har tagit en överdos - med 4-åring i baksätet

Polisen har delat en bild av en man och en kvinna utslagna efter en överdos på heroin med ett barn i baksätet.

Bilderna har publicerats av polisen i East Liverpool i Ohio i ett försök att öka medvetenheten om den växande heroin epidemin i Ohio, USA.

Varning för starka bilder:

s1

I Facebookinlägget varnar polisen för starka bilder och skriver: "Vi känner att det är nödvändigt att visa den andra sidan av denna hemska drog. Vi känner att vi behöver vara en röst för barnen som fångats i denna hemska röra. Det här barnet kan inte prata för sig själv men vi är hoppfulla att hans berättelse kan övertyga andra missbrukare att tänka sig för innan de injicerar detta gift medan de tar hand om ett barn." Enligt polisen rör det sig om heroin.

s2

Debatt på Facebook

Facebookinlägget har nu över 5000 kommentarer. Debatten handlar om hur polisen exploaterar offer och i det här fallet ett barn – och om det är rätt eller inte.

Några tycker att det är bra att polisen uppmärksammar det utbredda problemet med heroinmissbruk som tog över 3000 liv förra året. Andra tycker att polisen inte har någon rätt att publicera bilden på barnet.

"Ni har ingen rätt att ta bilder på den stackars lilla pojken. Ni är oroade över föräldrar som tar heroin men ni kan inte ens vara mänskliga nog att avlägsna pojken direkt", skriver en användare.

En annan användare tar polisen i försvar.

"De enda som har svikit detta oskyldiga barn är hans föräldrar", skriver hon.

s3

På bilden är på en 50-årig kvinna och en 47-åriga kvinna. Händelsen inträffade på onsdagseftermiddagen, lokal tid, när en polis följde efter bilen på grund av den körde vingligt innan den tvärbromsade framför en skolbuss, skriver ABC News. Föraren var knappt kontaktbar, han förklarade att han var på väg till sjukhuset med kvinnan i bilen, som var helt utslagen av heroinet. Snart tuppade även föraren av. Barnets har nu tagits hand av myndigheter.

Dela på Facebook