Polisen i Oman gör uttalande om Aviciis död

Tim ”Avicii” Bergling hyllades i hela världen efter hans dödsfall på fredagen. Världsstjärnan hittades död i Muskat, huvudstaden i landet Oman där han levt semesterliv under en tid. Tim Bergling blev 28 år gammal.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död. Han befann sig i Muskat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid”, skrev talespersonen Ebba Lindqvist i ett uttalande på fredagen.

Under tisdagen kom ett pressmeddelande från polisen i Oman där det framgår att två obduktioner gjorts. Enligt dem så ska det inte finnas några misstankar om brott när det kommer till Tim Berglings död, det rapporterar landets officiella nyhetsbyrå Oman News Agency.

Vad exakt som orsakade Aviciis död ger polisen inga kommentarer om, men Tim Bergling har själv berättat om sina hälsoproblem, som föranledde beslutet att sluta turnera 2016. Han berättade om sitt stundtals tunga alkoholbruk, och om bukspottkörtelinflammationen som 2013 ledde till att han fick läggas in på sjukhus.

– Det känns som att bli knivhuggen i magen och ryggen samtidigt. För mig var det definitivt den värsta smärtan jag haft någonsin. Och man kan inte riktigt göra något åt det, förutom att inte äta eller dricka. Och för att klara smärtan får man smärtstillande, berättade Tim Bergling i SVT-dokumentären "Avicii: true stories".