Polisen sitter vid autistisk pojke som rymt – räddar dagen med ett fåtal ord

9-åriga Kyson Baler är en älskvärd pojke. Han är alltid på jakt och försöker kommunicera med sin mamma genom teckenspråk.

Kyson har en okänd utvecklingsstörning som har tagit sin självständighet och gör honom mycket upprörd på ens den minsta förändring. Trots att han besöker specialister har hans föräldrar inte fått något svar på vad Kyson lider av.

Jessica Baler, Kyson mamma, sa "Han babblade aldrig som en bebis. Han sa aldrig 'mamma eller 'pappa'.  Tyson kröp inte förrän han var över ett år gammal. Han gick inte förrän han var 20 månader gammal"

Hans utvecklingsstörning gör att han blir väldigt upprörd över även den minsta förändringen i vardagen. I april i år fick Kyson en ny assistent på hans utvecklingscenter i Idaho, USA, förändringen blev för mycket för honom att hantera.

Den plötsliga förändringen fick honom att bli mycket upprörd och han sprang ut genom dörren och satte sig på parkeringen utanför. Precis samtidigt rullade en polisbil förbi och såg hela händelseförloppet.

– Han såg ut att ha haft en dålig dag, så jag stannade och satte mig ned, säger polisen Chris Scott enligt Kidsmg.

Efter en stund hade Kyson lugnat ner sig. Han började att samarbeta med polisen Scott.

– Jag råkade ha med mig ett speciellt mynt som hade polismärket på ena sidan och polisbrickan på den andra. Jag gav det till honom och frågade om han var redo att gå tillbaka in. Han log med hela ansiktet och var redo att gå in.

Efter en liten stund när Kyson lugnat ner sig frågade Chris:

"Ska vi gå in igen?" Det ville Kyson, och de gick in tillsammans.

Mamma Jessica publicerade bilden på sonen och polisen på Facebook, och nu har tusentals hyllat polisen för sin ovärderliga insats.

Han ser upp till polisen och vill själv gärna bli en säger hans mamma till Local News 8.


Dela på Facebook