Annons

Polisen varnar för nya livsfarliga ungdomsdrogen - görs av vanliga medicinen många har hemma

Annons

Polisen varnar för en potentiellt livsfarlig berusningsmetod som går under namnet "lean" och är en blandning av hostmedicin och andra substanser. Enligt polisen är det framför allt ungdomar som använder drogen.

Det är polisen i Karlstad som går ut med en varning för berusningsmetoden som ungdomar använder.

Många är oroliga

– Vi har inte själva stött på det här än, utan det är oroliga anhöriga vars barn kommit i kontakt med detta. Vi har därför valt att gå ut med det här, säger Daniel Östling, polisassistent på områdespolisgruppen i Karlstad, till SVT.

En till sjukhus

Varningen kommer efter att två ungdomar kom i kontakt med drogen under en fest. En av ungdomarna fick föras till sjukhus.

– Den ena ska ha tappat både syn och tal och inte kunnat gå. Hen ska även ha fått hjärtrusning och inte varit kontaktbar och fick föras med ambulans till sjukhuset. Den andra ungdomen fick lindrigare symtom och behövde inte uppsöka sjukhus. Däremot fick de anhöriga hålla koll ifall det skulle bli värre, säger Daniel Östling till SVT.

Polisen varnar ungdomar

Blandningen tros även kunna ge upphov till tillfälliga andningsuppehåll långt efter det att man druckit av blandningen.

Polisen vill nu varna ungdomar för den livsfarliga blandningen och göra föräldrar uppmärksamma på det man bevittnat den senaste tiden. 

Många barn och ungdomar förstår inte hur farligt det kan vara.

Var med och sprid denna varning så vi inte förlorar våra ungdomar till den här nya livsfarliga drogtrenden!

Annons