Polisen varnar, om du ser ett 'barn' sitta på vägen när du kör: Lås dörrarna omedelbart!

Nuförtiden kommer brottslingar på nya tricks för att manipulera och skrämma offer. En 33-årig kvinna från Beaufort, North Carolina i USA, såg ett barn som satt mitt i vägen runt klockan 01:30. Det var helt mörkt och hon förstod inte först att det inte var ett barn alls, utan snarare en klädd docka. Hon var på väg hem från jobbet när händelsen inträffade.

Kvinnan stannade omedelbart och försökte ta en närmare titt på vad hon tyckte var ett litet barn, men lyckligtvis bestämde hon sig för att stanna kvar i sin bil. När hon stannade såg kvinnan två män närma sig. De två männen i mörka kläder och luvtröjor försökte sedan komma in i bilen genom att upprepade rycka i hennes bildörrar. Som tur hann hon låsa dem.

Föraren visste att "barnet" i mitten av vägen var bara en distraktion.

Hon behövde komma undan så fort som möjligt.

Efter att kvinnan var på ett säkert avstånd från vägpiraterna ringde hon omedelbart polisen. När polisen kom till platsen fanns det inga spår av gärningsmännen, men dockan var kvar. 

”Kvinnan körde iväg direkt, vilket är helt rätt sak att göra” säger Jason Wank, polis i orådet till WNCT9.

Om den här kvinnan hade gått ut ur sin bil för att titta på dockan hade hon kunnat bli av med sin bil, eller i värsta fall blivit överfallen och skadad.

Men lyckligtvis kunde polisen hitta personerna som låg bakom detta efter några dagar. Det var tre ungdomar, bara 10, 14 och 17 år gamla.

De berättade att målet inte hade varit att sno bilar. WNCT rapporterar att ungdomarna hade hoppats att någon skulle köra på dockan, och få panik då de trodde att de kört på ett riktigt barn.

Det är oklart om pojkarna åtalades. Det är emellertid en viktig varning för förare eftersom det lätt skulle kunna bli en bilkapning. Håll dig lugn, lås alltid dörrarna och stanna kvar i bilen om du ser att folk som närmar sig ditt fordon.

Ser du någonting suspekt, kör därifrån och larma genast polisen.

Dela på Facebook