Polisens uppmaning till alla kvinnor: Därför ska du alltid bära med dig en karbinhake

Med mindre än två veckor kvar till jul handlas det som aldrig förr. Det är smockfullt med människor i affärerna. I all hets och trängsel kan man lätt glömma att ha koll på sina värdesaker, vilket gör juletider till ficktjuvarnas högtid.

Och några som är extra utsatta är kvinnorna, eftersom att många bär handväska som enkelt kan ryckas av tjuven om den inte är under uppsikt.

Så skyddar du dig mot tjuvar

Medan man är upptagen med att välja den perfekta presenten för sina nära och kära, kan tjuvar enkelt gå runt din kundvagn och rensa din väska eller din plånbok. Ja, det tar bara ett drag för dem att fånga väskan och springa utan att du märker något.

Det är läskigt, särskilt eftersom vi inte tänker på det just nu. Det är lätt att säga, "Det är bara två steg ifrån mig, det är lugnt", men de två sekunderna kan räcka för tjuven om vi distraheras. Så irriterande som det är, händer det tyvärr mer än vi tror, och därför erbjuder polisen ett enkelt tips som kan hålla dig och din plånbok säkra.

Det enda du behöver är en karbinhake. Haken är svår att se på avstånd och gör det nästan omöjligt att rycka väskan och springa bort.


Det var efter att New Hampshire Police Department delat med sig av det smarta knepet på sin Facebooksida som det snabbt fick stor spridning.

A holiday shopping safety tip for women. When using a shopping cart as you browse through the store, keep your purse...

Posted by Windham, NH Police Department on Sunday, December 10, 2017

Har du ingen kundvagn, så är rekommendationen att hänga väskan över axeln, med facket framför kroppen.Det gör det också mycket svårare för tjuvarna att stjäla dina tillhörigheter.

Dela gärna polisens smarta knep med dina vänner på Facebook, så att inte fler behöver drabbas när tjuvarna passar på i jul.