Annons

Polisens uppmaning till svenskar - efter nya rånarligans intåg i Sverige

Annons

Polisen uppger nu att man har "tydliga indikationer" på att en grupp personer kopplade till utländska ligor nyligen tagit sig in i Sverige för att begå brott mot svenskar.

Bland annat stjäl de fordon och fordonsdelar, men gör även inbrott.

”De rör sig snabbt över landet”, skriver polisen på sin hemsida.

På sin hemsida går polisen ut och varnar för utländska ligor som tagit sig till Sverige.

– Det finns organiserade stöldligor baserade i Litauen, nu vet vi att det kommit ytterligare personer kopplade till dem, till Sverige. Därför vill vi göra allmänheten extra uppmärksamma på okända personer som rör sig bland villor och bostadsområden, nu när det börjar bli mörkare på eftermiddagar och kvällar, säger Linda Staaf, chef för underrättelseenheten på nationella operativa avdelningen, Noa, till polisens hemsida.


Enligt polisen rör sig de här personerna snabbt över landet och begår olika typer av tillgreppsbrott som inbrott, stölder av fordon, fordonsdelar, större maskiner och verktyg. Ofta lastas godsen på lastbilar som körs med färjor över Östersjön till Baltikum.

– Vi gör löpande insatser mot de här internationella kriminella nätverken, samverkar med andra länder och har bevakning i våra hamnar. Att bekämpa den här brottsligheten innebär betydande skillnader i människors vardag, säger Linda Staaf.

Related image

Polisen råder allmänheten att ställa in bilar i garage om det är möjligt. Och att även vara vaksamma på okända personer som eventuellt rör sig i bostadsområden.

Ser man något misstänkt eller vid pågående brott ska man ringa polisen.

Dela vidare polisens varning så alla dina vänner också nås av informationen!

Annons