Polisens vädjan till alla föräldrar – nu sprids deras ord som en löpeld

Nollning är aktiviteter som elever i högre årskurser ordnar för nya elever på en skola. Oftast är nollning tänkt att vara ett roligt sätt att lära känna varandra på.

Men ”nollning” är också ett fenomen som väcker ständig debatt, i synnerhet som det ofta har en förmåga att gå över gränsen.

En av dessa "nollningar" som gått över gränsen är den som genomfördes i Linköping i helgen, där polisen nu vänder sig till alla föräldrar, och vädjar om att de ska ta ett större ansvar för sina barn.

Så här skriver polisen i inlägget:

”Efterlysning!

Vi efterlyser vårdnadshavare till ett antal hundra ungdomar som under fredagskvällen befann sig i mörka skogspartier och i citykärnan.

En del kränkta och utsatta, många nerspydda, flera i ett skick som krävdes sjukvård. Många kraftigt berusade och flertalet skrikandes könsord och andra obceniteter. Många var glada men helt ovetandes om risker och utsatthet.

Var det din dotter som gick i blöja på Trädgårdstorget, nedkladdad från topp till tå och skrikandes ”hora”? Din son som slogs mitt i centrum? Eller din dotter som kräktes och grät under transport till Tillnyktringsenheten? Din son som skrek ”snutjävel” och visade fingret mot mina kollegor? Din 16-åriga dotter som ensam försökte minnas hemadressen tillsammans med en okänd man? Eller något av alla de barn som tagit på sig ansvaret för ”nollor” men sen tappat kontrollen?

Det ska vara roligt att vara ungdom men det kräver en stark, trygg och närvarande vuxenvärld för att detta ska vara möjligt!

Är det här din dotter, är det här din son?

/Områdespolisen 

… som vill passa på att tacka de professioner som jobbade hårt under natten.”


Många hyllar polisen för inlägget och för deras viktiga jobb, samtidigt som de fördömer "nollningarna". Var står du i frågan? Är det dags att förbjuda att dessa nollningar får anordnas?