Annons

Poliser som sköt ihjäl Eric, 20, hyllas av kolleger i sluten Facebookgrupp

Annons

De poliser som i somras sköt ihjäl 20-åriga Eric Torell, hyllas av medlemmar i en sluten Facebookgrupp för poliser.

”Jag hoppas innerligt att alla kolleger hade fattat samma beslut som ni” och ”Ni är en heder för kåren”, står det i ett inlägg.

Det är i Facebookgruppen UMF (underbetalda, missnöjda och förbannade) som ett inlägg om 20-årige Eric Torells död skrevs den 5 augusti, vilket Expressen var först med att berätta om.

Gruppen har i dag 7.500 medlemmar på Facebook som antingen är poliser eller tidigare arbetat inom polisen.

"Bästa kollegor som råkade befinna sig på platsen och tvingades avlossa verkanseld mot en person – alla mina tankar går till er!

Jag var ytterst nära att göra det samma som er. För mig så la personen ned vapnet. Det gjorde inte den ni hade framför er. 

Ni gjorde ett klokt beslut, ni kom hem till familjen och jag hoppas innerligt att alla kolleger hade fattat samma beslut som ni.

Det är tungt nu men vad skulle ni gjort annorlunda? Ni är en heder för kåren och ni har alla med er i tankarna"


Poliser skriver också hur de själva tror att de kommer att påverkas efter att kolleger skjutit ihjäl Eric, en person skriver:

”Jag tror tyvärr det finns en risk för att vi polismän påverkas negativt av massmedias kölhalning efter dödsskjutningen i Stockholm. Att gå i närstrid mot knivbeväpnade personer kommer sluta i tragedi”, inlägget skrevs den 10 augusti.

Skarp kritik riktas även mot kolleger som ifrågasätter polisernas agerande

I gruppen ifrågasätter också flera poliser Eric Torells föräldrar och lägger skulden på dödsskjutningen på dem.

– Det är svårt att hantera alla känslor när jag hör det här. Jag blir förvånad av att de hyllar sig själva och hoppas att ingen polis i framtiden någonsin igen kommer agera likadan, säger Erics mamma Katarina Söderberg, till Expressen.

Förundersökningen mot poliserna har pågått i över fyra månader och beslut väntas komma veckan före jul.

Annons