Polisernas inlägg om den vingliga bilföraren sprider sig som löpeld på sociala medier!

Två poliser ifrån polisen i Östra Skaraborg vid namn Roy och Christina var ute och kontrollerade trafikanternas nykterhet. Plötsligt fick de syn på en vit bil som körde rätt så vingligt ute på landsvägen. 

Bilen var påväg emot poliserna men när den såg poliserna vände den tvärt och körde iväg i motsatt riktning. Poliserna tog genast upp jakten och körde snabbt ikapp bilen

Det som hände sedan har på bara några timmar spridit sig som löpeld på svensk media. Läs om hela historien här under!

Såhär skriver poliserna på Facebook:

Det var ett helt vanligt dagspass. Efter en nykterhetskontroll i Tidan bestämde sig min kollega och jag för att ta en patrulleringsrunda på landsbygden.

Plötslig fick kollegan syn på en vit bil som framfördes lite ryckigt. Fordonet körde på en grusväg som lite längre fram anslöt till den asfalterade väg som vi körde på. Bilen kom i riktning mot oss. Både jag och kollegan fick ”känslan”. Detta fordon måste kontrolleras!

På långt håll kunde vi identifiera att en kille körde fordonet. Vi såg han och han såg definitivt oss. För med en sladd tvärvände fordonet och med en rivstart satte den iväg, med full fart ifrån oss. Vi hängde på!

Efter ett kortare förföljande blev det stopp.

Efter många medvetna avsteg från den grundläggande taktiska förklaringsmodellen tog vi oss snabbt fram till bilen.

Trots att han togs bakom ratten kunde varken min kollega eller jag svära på att det var han som hade kört. Killen saknade körkort och var till en början fåordig, men efter ett en stund pratade han på, om bland annat sin bror. Killen var ingen vi tidigare träffat på i polisiära sammanhang.

Efter ett bra samtal med killen som visade sig vara en trevlig prick, lämnade vi platsen utan att någon åtgärd vidtogs. (Killens släkting passade på att föreviga händelsen och denna fina bild skickades sedan till oss.)

//Roy och Christin

Dela på Facebook