Pontus, 29, trodde han såg en parkeringsbot - tills han såg texten

När Pontus Wiberg, 29, från Stockholm såg att varje bil längs med gatan i centrala Stockholm hade en gul lapp på rutan förväntade han sig att det var parkeringsböter. Men det visade sig vara något helt annat, skriver Expressen.


Pontus gick fram till en av bilarna och tog upp den gula lappen.

”God morgon. Vilken jävla natt vi har haft. Vi har lappat mer än 1000 bilar” står det inledningsvis på lappen, som fortsätter:

”Enligt Folkhälsomyndigheten innebär det att 360 av dessa bilägare har en diagnosticerad depression. Trycket över bröstet som lappen orsakade dig är en känsla som många vaknar upp till.”

Den svarta texten på det gula papperet berättar om den psykiska ohälsan bland unga i Sverige och att den kan vara svår att upptäcka hos någon.

”Ett leende kan vara ett rop på hjälp. En lapp kan vara en bot. Men det kan också vara en påminnelse om att det finns hjälp att få”, fortsätter texten.

– Det är fint ju. Det är uppenbarligen en aktivist eller någon som bryr sig som vill göra skillnad. Ämnet är tabubelagt och många skäms om att prata om det, säger Pontus Wiberg till Expressen.

Går man in på hemsidan som står längst ner länkar de till organisationerna Mind, Hjärnkoll, Friskfri och Bris – för dem som behöver hjälp med psykisk ohälsa.

"Vi oroar oss över Sveriges psykiska hälsa – eller snarare bristen på den”, står det på Operation Sveriges sajt.

Så bra tänkt och gjort. Dela gärna vidare och om du håller med!

Dela på Facebook