Prinsessan Dianas hjärtskärande 4 sista ord avslöjas nu av brandmannen Xavier

Den 31 augusti 1997 dog prinsessan Diana i en trafikolycka i Paris med sin partner Dodi Fayed, son till egyptiske miljardären Mohamed Al-Fayed. Brandmannen Xavier Gourmelon var först av räddningspersonalen på olycksplatsen, och avslöjar i en intervju hennes sista ord, skriver brittiska The Sun.

– Hon hade ögonen öppna och var vid medvetande när vi drog ut henne ur bilvraket. Jag trodde hon skulle klara sig, säger Gourmelon.

Fransmannen berättar att han var i tjänst natten mot den 31 augusti 1997 när hans enhet fick larm om en trafikolycka i tunneln Pont de l'Alma i Paris.

Manskapet hade då ingen aning om att prinsessan Diana låg svårt skadad i den kraschade Mercedesen inne i tunneln.

princess diana

– Bilen var en enda röra och vi behövde hantera det som vilken annan bilolycka.

– För min del var detta en vanlig trafikolycka, en av många situationer som kräver nödhjälp, efter att bilen kört för fort och med en rattfull förare.

– Jag kunde se att hon hade en liten skada på höger axel, men det var inget annat än det där. Det fanns inget blod på henne alls, säger Gourmelon.

dinsta

Han fortsätter:

– Jag höll hennes hand och lugnade henne, förklarade att jag var där för att hjälpa henne. Hon sa: "Herregud, vad hände?" (“My God, what’s happened?”).

Räddningsteamet gav Diana syrgas och tog ut henne ur bilvraket. Men strax därpå slutade Diana andas och hjärtat stannade. Xavier gav henne hjärtmassage och efter några sekunder vaknade hon till liv igen.

– Ska jag vara ärlig trodde jag hon skulle klara sig då. När hon fördes i väg i ambulansen levde hon, men senare fick jag veta att hon dött på sjukhuset, säger Gourmelon i intervjun.

Image result for princess last word

Den officiella rapporten berättade hur prinsessan hade dött till följd av massiva inre skador och ett bristande blodkärl intill hennes hjärta som ledde till inre blödning.

Detta har upprepade gånger ifrågasatts under åren, där Mohamed Al-Fayed gått så långt som att säga att hans son och prinsessan Diana dödades av M16-agenter.

Titta på intervjun med brandmannen nedan:


Dela på Facebook