Prinsparet vägrar ändra sitt beslut – trots följarnas vädjan

Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia skaffade Instagram i våras för att effektivt nå ut till allmänheten. 

Instagramkontot heter ”Prinsparet” och tanken är att folket får "lära känna dem" genom en inblick i deras vardag och arbete. 

”Välkomna till vårt officiella instagramkonto. Som ni märker har vi redan lagt upp foton under en tid för att ge er en inblick i vårt arbete, de uppdrag vi genomför och framförallt de frågor vi brinner för. Hoppas att ni vill följa oss!”, skrev paret på Instagram när kontot var nystartat i våras.

Det är helt fantastiska bilder som prins Carl Philip och prinsessan Sofia och prins Carl Philip bjuder på och på kort har de fått 162 000 följare. Intresset sträcker sig utanför Sverige och många har hört av sig och bett paret att skriva på engelska. ”Finns det någon engelsk översättning, snälla?” är en kommentar som inte är ovanlig att läsa på parets bilder.

Men trots mångas vädjan så står det klart att paret inte kommer att göra någon ändring, då de står fast vid sitt beslut.

– Inläggen skrivs på svenska av Prinsparet själva. Önskar man läsa inläggen på engelska finns det en översättningfunktion i Instagrams app som man kan använda, skriver Johan Tegel, informationssekreterare på Kungliga Hovstaterna till Hänt.

Visst är det underbart att prinsparet står på sig och fortsätter vara genuina. Dela gärna för att hylla vårt jordnära prinspar.