Professorn har ett oförberett prov till eleverna - minuter senare får de en värdefull läxa

Detta är en berättelse om ödmjukhet. Vi måste alla vara medvetna om de små saker och människor omkring oss, även när de verkar smälta in i bakgrunden. Om historien är sann, eller om det är en skröna, är inte känt - men är så bra, att vi vill dela den vidare med er.

"En dag kom en professor till sitt klassrum i ett universitet för medicinstudenter på toppnivå. Han överraskade dem med en oförberedd tentamen. 

Hela klassen suckade, förutom den duktigaste eleven i klassen. Han var inte orolig, utan snarare självsäker.  Han satte igång och arbetade flitigt under tystnad tills den sista frågan. Det löd: "Vad är namnet på den person som städar byggnaden du sitter i?"

Han skrattade för att han var säkert på att det var ett skämt. Det kan vara omöjligt att få poäng för denna frågan, eller hur? Det är bara professorn som skämtar med oss, tänkte han. Eleven visste hur städerskan såg ut, men hade ingen aning om vad hon hette, så han skrev inget svar på frågan och lämnade salen. 

Efterhand som fler elever blev färdiga med proven och kom till det sista frågan, så blev de förvirrade på varandra, för en av eleverna vände sig till professorn och frågade;  ”Man får väl inga poäng för den här frågan?”

Professorn svarade i en lugn ton, "Ja, sjävklart, ni förstår, under er karriär kommer ni att möta många. Varje människa är lika viktig - oavsett. Alla förtjänar att bli bekräftade, även om det bara är ett 'hej' eller ett leende."

Ingen i klassen glömde någonsin provet eller professorn. För övrigt var det rätta svaret på frågan: Marianne.

Alla elever fick en värdefull läxa att ta med dem för livet; Alla behöver en bekräftelse då och då. Inte alla människor jagar efter en fantastisk karriär, men det betyder inte att de inte arbetar hårt och bestämt. Alla ska behandlas med respekt, eller hur?

Dela gärna vidare på Facebook om du håller med professorn!

Dela på Facebook