Annons

År 1997 födde en kvinna för första gången någonsin sjulingar: här är de samlade 20 år senare

Annons

Även idag är tvillinggraviditet allmänt betraktad som en risk, föreställ dig då för tjugo år sedan, ett par som fick veta att de väntade inte ett, men sju barn, de hade inte en lätt tid framför sig.

Det var 1997, och Kenny och Bobby McCaughey fick nyheten som fick dem att tänka på det värsta: hur många av deras barn skulle överleva? Men svaret blev det ingen hade vågat hoppas på, det blev... alla sju.

När Kenny och Bobby fick reda på att 7 embryon mognade i livmodern, vägrade de selektiv abort, som rekommenderades av läkare...

...och den 19 november 1997 föddes Kenny, Kelsey, Natalie, Brandon, Joel, Nathan och Alexis, de senare två med cerebral pares.

Vid tidpunkten för förlossningen, 9 veckor tidigare och med hjälp av kejsarsnitt, vägde bebisarna väldigt lite: den minsta endast 1,13 kg, medan den största 1,5 kg.


För att hjälpa mamma och pappa i denna svåra uppgift fanns också Mikayla, den förstfödda i familjen McCaughey.

Om du undrar hur de ser ut idag... Här är de! Här förenas hela familjen, redo att delta i ett tv-program som berättar deras historia.

Och här ser vi de tre tvillingsystrarna som hjälper Mikayla med förberedelserna på hennes bröllop!

Bobby och Kenny måste acceptera att deras 7 barn är vuxna: snart flyttar alla hemifrån och lämnar ett tomtrum (i hjärtat men även som utrymme) som ska fyllas!

Du kan se mer av syskonen nedan i videon:

Annons