Rachael, 29, provade fillers - var nära att förlora sin läpp

Efter några Proseccos med sina vänner tog 29-åriga Rachael Knappier ett beslut som höll på att få hennes läpp att spricka.

När Rachael Knappier gick till en "Botoxfest" hemma hos en kompis i slutet av augusti, planerade hon att testa botox och kanske göra sig av med en och annan rynka i ansiktet.

– Min kompis hade tjatat om en skönhetstjej som var så himla bra, så jag bestämde mig för att göra det, säger hon till tidningen The Sun.

Den 29-åriga advokaten visste inte att tjejen som skulle utföra injektionen var en tidigare fånge och hade inte utbildning till att göra det.

Väninnorna hade druckit en del alkohol, men det stoppade dem inte.

– Den här tjejen, som jag trodde arbetade som sköterska, frågade mig inte om att skriva under några papper eller medgivanden så, så varningsklockorna borde ha ringt. Men att jag befann mig på en fest med kompisar tog bort allt det vanligtvis allvarliga med att få fillers injicerade i ansiktet, säger Rachel Knappier till The Sun.

Direkt efter injektionen kände Rachael Knappier en smärta uppåt näsan och bara inom ett par timmar började hon att må dåligt.

– Mina läppar svullnade på ett sätt som jag aldrig sett förut och trycket var outhärdligt, säger Rachael Knappier till The Sun.

Faktum är att komplikationerna var så allvarliga att hon nästan förlorade hennes överläpp.¨

Efter att ha sökt professionell läkarhjälp fick hon rådet att åka till London för att besöka specialister.

– Hon sa, utifrån mina bilder, att hennes läkarteam tror att det uppstått en propp, säger Rachel Knappier till The Sun.


Vilket innebar att fyllmedlet hade injicerats i en artär vilket i sin tur skulle kunna leda till cell- och vävnadsdöd, så kallad nekros.

– Jag trodde helt ärligt att jag skulle dö, säger Rachael Knappier till The Sun.

Inom 72 timmar efter den akutlösande behandlingen började Rachaels svullnad gå ner och tre månader efter är hennes läppar nästan tillbaka till normala.

– Kombinationen av festatmosfären, min egen naivitet och den här tjejens brist på utbildning innebar att jag kunde ha förlorat min läpp, säger hon till The Sun.

Titta på klippet nedan:


Dela på Facebook