Annons

Räddningstjänsten får fri väg till olyckan – nu hjälps vi åt att hylla billisternas agerande

Annons

Trafikstockningar vid olycksplatser kan ställa till det ordentligt för blåljuspersonal. Men det problemet lyste med sin frånvaro när Kungsbacka brandstation ryckte ut på lördagen.

– Alla hade ställt sig på ett exemplariskt sätt så att vi fick fri väg hela fram till olycksplatsen, säger Christer Hedén, en av stationens styrkeledare till Aftonbladet.

 – Vi brukar få kämpa oss fram. Folk är inte alltid så uppmärksamma och står därför kvar i samma fil, fortsätter han.

Ett klipp spelades in under händelsen, som för att visa hur bra det var att billisterna agerat så som de gjorde.

– Det är inte så ofta man får lov att uppleva det. Det var fantastiskt och ett praktexempel på hur det ska se ut när det skett en olycka. Alla hade ställt sig på ett exemplariskt sätt, säger Christer till Aftonbladet.


Brandstationens tack till bilisterna

Brandstationen i Kungsbacka blev så tacksamma att de valde att lägga ut videon på Facebook. Så här skriver de:

”Tack alla bilister! 

I lördags fick vi uppleva en fantastisk grej när vi åkte på larm till en trafikolycka på E6 i norrgående riktning strax söder om avfarten till Fjärås. Alla bilister flyttade på sig så att vi lätt kunde komma fram med brandbilen. Filen i mitten hade lämnats öppen hela vägen fram till olycksplatsen. Detta var otroligt kul att se och uppleva. En stor eloge till alla er bilisterna som stod i kö. / Christer, styrkeledare lag 3 på Kungsbacka brandstation”. 

Se klippet nedan. Vad bra gjort, alla ni som stor i kön! Nu hjälps vi åt att hylla dem!

Annons