Annons

Räddningstjänsten: Fimpa inte i skog och mark!

Annons

I stora delar av Sverige härjar skogsbränder, i nästan hela Sverige är det extrem torka. På grund av torkan är det eldningsförbud, det kan nog ingen ha missat vid det här laget. Brandmän från flera EU-länder är på plats i Sverige och försöker kontrollera bränderna. 

Trots eldningsförbudet och att risken för nya bränder är extremt hög fortsätter vissa att grilla. Det är inte bara de som vill laga mat över eld som drabbas enligt Aftonbladet.

Image result for cigarette burning on ground

Nu kan även rökare drabbas av eldningsförbudet. 

Dalarna har blivit drabbat av bränder och där väljer man att vara hård med förbudet. Man inkluderar även rökare. 

”När man tänder en cigg blir det en öppen låga så i praktiken är det också förbjudet” säger Mårten Ribbing, brandingenjör vid Dala Mitt, till Dalarnas Tidningar.

Räddningstjänsten uppmanar alla att följa eldningsförbudet och att inte kasta fimpar omkring sig, skriver Dalarnas Tidningar. 

Image result for wildfire trees

Räddningstjänsten berättar att fimpar inte är det största problemet och att de inte kommer lägga resurser på det men att man ska tänka efter en extra gång.

Även i Skåne har man uppmanat rökare att vara försiktiga.

I ett inlägg på Facebook skriver Räddningstjänsten Skåne Nordväst:

”Vi kan inte förbjuda rökning. Men vi vill bestämt uppmana alla som röker att inte fimpa i skog och mark. Det ska man givetvis aldrig göra men i synnerhet inte när brandrisken är så extrem!”

Nu får vi alla DELA så att budskapet når ut till ALLA!


Annons