Annons

''Rasistisk'' mamma klär ut sonen till en piskad slav på Halloween

Annons

En mamma har blivit stämplad som rasist efter bilder av hennes sons kontroversiella Halloween utklädnad lades upp på Instagram, skriver Daily Mail.

Den 9-åriga pojken kläddes som en slav, komplett med falska piskmärken för att få det att se ut som om han hade piskats.

På bilderna kan du se att pojken hade fått sin hud färgad brun och hade också en metallklämma runt halsen och handbojor runt hans handleder. Utklädnaden var uppenbarligen utformad som en klädsel för pojken att bära till sin klassfest i skolan i Natal i den brasilianska staten Rio Grande do Norte.

Mamman, som postade på Instagram under namnet "sabrinaflor", delade bilderna med bildtexten: "När din son absorberar karaktären! Låt oss "brasilianisera" den här saken! #Slave."

Sabrina Flors inlägg blev snabbt viralt och möttes av skarp kritik. Han kallades bland annat för "rasist" och "idiot".

I en ännu mer chockerande twist skrev mamman senare ett svar på sociala medier som sa att svart slaveri i Brasilien var "en lögn".

Hon skrev : "Läs inte böcker om brasiliansk historia. De säger att det var svart slaveri i landet, men det är en lögn.  Argumentera inte med det uttalandet, eftersom du kommer att vara rasistisk, den värsta personen, skräp. Jag förstår inte om problemet var det den snygga utklädnaden eller "17" på bilden."

"17" - ett nummer som också fanns i hennes profil - är uppenbarligen numret som används av anhängare av en nyligen vald högerpopulist presidenten Jair Bolsonaro


Pojkens skola släppte ett uttalande som fördömde kostymen och sa att det rörde sig om ett historiskt sår i Brasilien, då landet importerade flest afrikanska slavarna i något land under den atlantiska slavhandeln, med uppskattade 4,9 miljoner slavar som togs över till Brasilien mellan 1501 och 1866.

Uttalandet betonade också att skolan inte stödde "rasism och fördomar".

Pojken har inte blivit namngiven i lokala medier och hans mamma har inte offentliggjort något, men hon har sedan skrivit på sociala medier igen för att förklara att hon "oerhört beklagar" vad som hände och inte ville förolämpa någon.

Annons