Rektorn blir ursinnig när pappan tar med barnen på semester - men då gav han perfekt svar på tal

När en pappa tog med sina barn på ett pedagogiskt semester till Boston för att springa Boston Marathon fick han ett mail av skolans rektor:

Mailet var från skolans rektor, så lyder början av mailet:

Kära Mr. och Mrs. Rossi:

Jag är medveten om att er familj nyligen var iväg på en familjesemester. Jag vill att ni ska vara medvetna om att Abington School District inte godkänner familjesemestrar som någon godkänd anledning till frånvaro, oavsett vilka aktiviteter som semestern involverar.

Skolan har inte de tillgångar som krävs för att ha överseende med familjeresor eller utvärdera hur pass lärorik en resa är. Datumen som era barn varit borta kommer att antecknas som ogiltig frånvaro…


Mike som inte alls gillade kritiken valde därför att svara mailet. Så här lyder hans svar:

Kära rektor,

Även om jag uppskattar din omtanke om våra barns utbildning, kan jag försäkra dig om att de lärde sig lika mycket under våra fem dagar i Boston som de hade lärt sig under ett helt år i skolan.

Våra barn hade en upplevelse som de bara får vara med om en gång i livet, något som de inte kan lära sig i ett klassrum eller läsa i en bok.

Under de tre skoldagar de missade (vilka bestod av standardprov de kan göra när som helst) lärde de sig om hängivenhet, engagemang, kärlek, uthållighet, att övervinna motgångar, patriotism, amerikansk historia och idrott. 


De såg sin pappa övervinna skador, dåligt väder, en nära anhörigs död och många andra hinder för att nå sitt personliga mål. 

De fick också uppleva kärleken och stödet från tusentals människor som stöttade andra i att uppnå sina mål.

Vid marathon-loppet såg de blinda löpare, löpare med proteser och personer med andra fysiska hinder. De fick även se människor som sprang för att samla in pengar till välgörenhet. Allt detta fick de uppleva samtidigt som de bevittnade det mest prestigefyllda och historiska marathon-loppet i världen.

Barnen fick också minnas och hylla offren för ett meningslöst terrordåd och de fick samtidigt lära sig att oavsett vilken ondska som kan drabba landet, kan terrorism aldrig påverka våra själar. ”

”Detta är saker som de aldrig kommer att kunna lära sig i klassrummet. De fick också gå på Freedom Trail [en historisk väg i Boston], besöka platsen där ”Boston Tea Party” ägde rym, Boston-massakern samt gravarna där flera personer som skrev under USA:s självständighetsförklaring vilar.

Detta är saker som barnen kommer att lära sig i skolan, men först om ett år eller mer. Så ska man se det på det sättet så ligger våra barn faktiskt före i planeringen.

De besökte också ett akvarium, provade fantastiska maträtter och tillbringade många timmar med fysiska aktiviteter som promenader och simning.

Vi uppskattar verkligen ansträngningarna de underbara lärarna och personalen lägger ner på våra barn varje dag, och vi avgudar verkligen utbildningen de får på sin skola.

Men jag skulle inte tveka en minut på att ge mina barn några dagar ledigt från skolan igen för att få vara med om upplevelser liknande de som de upplevt den senaste veckan.

Tack för din tid.

Vänligen,

Michael Rossi

Pappa”

Håller du med om Mikes ord? Dela då artikeln med dina vänner!

Dela på Facebook