Annons

Rektorn var trött på att barnen inte rörde sig - började dansa med dem

Annons

Den 40-åriga kinesiska rektorn Zhang Pengfei ville inspirera sina elever att röra på sig mer och lägga undan mobiltelefonerna. Därför lärde han ut dem en dans som de nu kör tillsammans 30 minuter varje dag.

Det började med att rektorn Zhang Pengfei i norra Kina ville få eleverna mer engagerade i morgongymnastiken. Han lärde ut en dans - och det blev succé långt utanför skolan. Ett klipp med den dansande rektorn har visats miljontals gånger världen över.

Dansen de utför kallas för ”ghost shuffle” – en dans som innehåller moderna jazzsteg med häl-, tå- och armrörelser. Dansrutinen har ersatt ett regeringskonstruerat träningspass som har varit obligatoriskt i Kinas skolor sedan 1951.

– Jag tänkte att vi behövde en förändring då eleverna har tappat intresset för det träningspasset, säger Zhang Pengfei till Southern Metropolis News, skriver Daily Mail.

Enligt honom såg han några dansa ”ghost shuffle” förra sommaren och bestämde sig då för att lära sig själv.

– Jag tänkte att dansen skulle vara toppen för barn. Musiken är full av energi och gör en glad.

I oktober introducerade han koreografin för alla sina elever och kort efter även personal och lärare.

– Nu tittar inte eleverna jämt på sina mobiler. Ibland ser jag dem titta på olika dansrutin-videos där de lär sig nya rörelser, säger den stolta rektorn.

Se klippet nedan:

Annons