Annons

Restaurangen ber föräldrar att lämna oförskämda barn hemma – väcker nu starka reaktioner

Annons

När vi äter på restauranger uppskattar vi alla att få äta i fred, utan massa stök och buller runtom.

Den här restaurangägaren har tagit steget längre och placerat en skylt som bad föräldrar att uppfostra sina barn eller att inte ta med dem till hans restaurang. Nu väcker beslutet många upprörda känslor på internet.

24-åriga Gabriele Berbenni är en pizzabagare som arbetar på Villa di Tirano i norra Italien. Han arbetar tillsammans med sin flickvän Sabrina för att hålla alla kunder nöjda. En del kunder blev dock chockade när de fick denna skylt:

”Barn som lämnas utan uppsikt att springa runt i lokalen, som skriker eller står på bord och stolar stör de andra kunderna.

Därför förbehåller vi oss rätten att ta dem till köket för att tvätta disken, komplett med tejp på munnen.

Kunderna som kommer till vår restaurang har nöjet att spendera sin lunch/middag i absolut lugn utan bakgrund av oförskämda barn som skriker

Hör upp, alla föräldrar: Lämna era oförskämda barn hemma, försök att uppfostra dem, om detta inte är möjligt kan du: 

1. Komma till pizzerian utan barn

2. Uppfostra dina barn

3. Byta pizzeria

4. Stanna hemma

Om allt detta inte berör dig eftersom du inte har barn eller om du har uppfostrat dem, önskar vi dig en smaklig måltid :)"

Restaurangägaren satte upp skylten efter att han märkte att hans pizzeria, Bagà, blev en lekplats för barn. För Corriere della Sera berättade han att han hade sett barn springa runt, leka kurragömma på toaletterna, skrika och stod på stolar. Allt detta medan föräldrarna inte säger någonting om det

Paret fick till slut nog och Sabrina blev tvungen att handskas med föräldrar som ofta gav mothugg när hon pratade med dem om att deras barn var tvungna att sköta sig på restaurangen.


Nu har människor över hela världen reagerat på skylten. En del anser att han har rätt medan andra tycker att detta är helt befängt. Sabrina säger att de var villiga att ”tappa en del av vår försäljning för att behålla kunder som letar efter en lugn och välvårdad plats”.

Paret vill understryka att det inte är förbud mot barn, utan för föräldrar som inte kan uppfostra sina barn.

Vad tycker du om restaurangägarens beslut? Dela gärna med dig av dina åsikter i en kommentar!

Annons