Robbies historia har berört en hel värld hela världen - och vi borde aldrig glömma det

När Robbie Middleton fyllde åtta år 1998 som han blev attackerad av en pojke. Denne band fast Robbie vid ett träd, hällde bensin och satte eld på pojken i ett uppmärksammat fall i Splendora, Texas, skriver ABC.

99 procent av Robbies kropp drabbades av tredje gradens brännskador. Men som ett mirakel lyckades 8-årige Robbie komma hem. När han kom hem till sin mamma var han nästan död!

Varning för starka bilder nedan.

Ingen Ingen förväntade att han skulle överleva. Det är en historia om ett otroligt mod som Robbie visade! Han opererades 150 gånger och fick gå genom ändlös terapi för att reparera brandskadorna.

Tragiskt nog gick han bort bara veckor efter sin 21:a födelsedag av cancer som enligt läkarna direkt kopplad till hans många brännskador. 

Strax före han dog spelade familjen Middletons advokat in ett helt nytt vittnesmål från Robbie på 17 minuter och berättade vem som var direkt ansvarig till dådet med orden: "Don gjorde det". Och han berättade för honom att han blev våldtagen av samma person. Grannen till Robbie, Don Collins, var 13 år gammal när han utförde dådet.

Det var därför Robbies sista ord var viktiga att få mannen att dömas för den grymma handlingen. Han dömdes till 40 års fängelse, eftersom han var 13 år vid tillfället fick han det strängaste straffet som att utdöma i delstaten.

– I dag får den lille pojken äntligen slå tillbaka, sade åklagaren Rob Freyer vid sin slutplädering i rätten, enligt KHOU.

Dela gärna detta vidare för att hedra hans minne.


Dela på Facebook