Annons

Rysslands president Putin känga till Greta: Manipulerad tonåring

Annons

Greta Thunberg, 16, har tidigare fått kritik från världsledare som Donald Trump. Nu har även Rysslands president Vladimir Putin ifrågasatt svenskan.

Rysslands president Vladimir Putin kritiserar den svenska klimataktivisten Greta Thunberg. I ett anförande på en energikonferens beskriver han henne som en illa informerad tonåring. Han säger att hon har manipulerats att ställa orealistiska krav i det tal hon höll i FN förra månaden, enligt Reauters.

– Gå och förklara för utvecklingsländer varför de ska fortsätta leva i fattigdom och inte bli som Sverige, sa Putin på energikonferensen och tillade att det var beklagligt att Thunberg utnyttjades av vissa grupper - som han inte namngav - för att uppnå sina egna mål.

Thunberg blev känd när hon i augusti i fjol satte sig utanför riksdagen i Stockholm med ett plakat med budskapet "Skolstrejk för klimatet".

Initiativet har fått stor uppmärksamhet och runt om i världen har hundratusentals ungdomar demonstrerat för klimatet.

– Folk lider, folk dör, hela ekosystem kollapsar. Vi är i början av massutrotning. Och allt ni talar om är pengar och sagor om evig ekonomisk tillväxt. Hur vågar ni?, sade 16-åringen under talet i FN:s generalförsamling.


Se klippet nedan. Vad tycker ni om Putins kommentar? Kommentera gärna.

Annons