Så gör man ingefärsvatten för behandling av migrän, halsbränna och muskelvärk!

De eviga hälsofördelar har varit kända i forntida kinesisk medicin i hundratals år, och du kan också upptäcka den underbara egenskaperna hos denna produkt.

Full av kalium och mangan, som gör det möjligt för korrekt hjärtfunktion, är ingredienserna i ingefära som man bör vara medveten om om du vill hålla sig frisk.

Ingefära är utmärkt för att stärka immunförsvaret och på grund av den höga kiselhalten skyddar huden, håret, tänder och naglar.

Ingefära är full med vitamin A, C, E och B-Komplex, och andra viktiga mineraler som magnesium, fosfor, natrium, järn, zink, kalcium och betakaroten.

Ingefära har visat att behandla inflammerade leder genom en studie som publicerades i Phytotherapy Research.

För att dra maximal nytta av ingefära kan lära dig hur man förbereder ingefärsvatten här.

sjr

Frukostshoten gör man i ordning en hel sats på en gång, det blir ca. 1 liter som sedan förvaras i kylskåp i flaska med kork på (hållbarhet ca. en månad) och sedan kan man shotta hur enkelt som helst varje morgon. Det gäller bara att i sitt sömndruckna tillstånd hitta till kylskåpet för att hälla upp en liten grogg och sedan är man garanterat vaken.

En sats räcker för en person i ungefär en månad.

Smaken är som ni förstår väldigt ingefärsstark. Det bränner till lite i munnen vid första klunken men sedan känns det som balsam för själen. Ingefärssmaken mildras av både honung och citron som gör den välbalanserad. Och man känner sig så fräsch i kropp och knopp efter lite ingefärsdryck innan själva frukosten intas.

Denna ingefärsshot känns dessutom som rena medicinen. Det har väl knappast undgått någon vilka hälsosamma egenskaper ingefäran har.

Recept för 1 liter:

200 g färsk ingefära

1 liter vatten

1/2 dl flytande honung

2 st citroner, saften

Så här gör du:

Skölj ingefäran noga och riv den grovt, enklast går det i matberedaren med rivjärnet monterat. Ingefäran behöver inte skalas. Lägg ingefärssrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och värm upp (nästintill sjuda, men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner.

Sila av. Låt svalna till strax under 40°C och tillsätt honungen och rör tills honungen har lösts upp.

Pressa saften ur citronerna (rulla dem först mot ett hårt underlag så frigörs mer saft) och rör ner den i ingefärsvätskan. Sila av igen med en finmaskig sil.

Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta.

DELA gärna detta tips med dina vänner på Facebook!

Dela på Facebook