Så mycket skulle mammor tjäna om vi gav dem lön för deras arbete

Föräldraskapet överglänser naturligtvis det mesta. Men mammorna skulle vara rika om vi gav dom betalt för alla de timmar som de arbetar hårt med de små.

Har tanken någonsin slagit dig att du skulle vara rik om du fick betalt för att ta hand om dina barn? I så fall är du inte helt tokig.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

fhcee3f

Enligt en brittisk studie bör mödrar- om de fick betalt för sitt arbete och de timmarna- tjäna upp till 1.8 miljoner per år. Det skriver The Independent.

Det är Interflora som betalat för undersökningen i samband med morsdag, som i Storbritannien var den 15 mars. I jämförelse tjänar den brittiske premiärministern cirka 313.000 kronor mindre per år.

[adsenseCodeOne]

Studie visar att brittiska mödrar arbetar ca 119 timmar i veckan. Om det fanns ett betalt arbete på arbetsmarknaden skulle de första 40 timmarna betalas ut som vanligt, medans de övriga 79 timmarna skulle vara övertid.

För att kunna räkna ut hur mycket mammor skulle tjäna om deras arbete utfördes för annat än sina egna barn har man tittat på de roller som mammorna har.

Detta gäller för hushåll, deltid advokat, personlig tränare och underhållning. En deltids advokat tjänar cirka 500 kronor per timme, vilket- tillsammans med de psykologiska arbetsuppgifterna- skulle vara den högst betalade mamma- tjänsten.

Undersökningens resultat grundades på en enkät till 1000 mammor som har svarat på hur mycket de ”arbetar” med sina barn och vilka uppgifter de tar hand om i huset.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

Dela på Facebook