Schäfern tränar för att bli ledarhund - titta när han vänder sig om och tar hela nätet med storm

Hunden är verkligen människans bästa vän. Vissa har mycket speciella förmågor, så att de kan träna för att bli ledarhundar som hjälper till med många olika behov. Det är en lång och svår process att bli en ledarhund - och det kräver omfattande träning av erfarna proffs. En av dessa träningsanläggningar är Double H Canine Training Academy i Louisville, Kentucky, där de är övertygade om att vilken hund som helst kan tränas.


Eftersom varje hund är unik, övar de inte en särskild träningsrutin. I stället fokuserar de på hundens individuella behov för att hitta det bästa sättet att träna dem.

När en speciell hund dök upp på deras träningsanläggning - en tysk schäfer som heter Ryker - kunde de genast se att han behövde extra uppmärksamhet. Även de erfarna tränare på anläggningen var inte beredda för hur skrattframkallande det skulle vara under Rykers träningsövningar.

Blir ingen ledarhund

De försökte först en enkel uppgift - att hämta ett objekt. När tränaren bad Ryker om att hämta en vattenflaska för honom, biter han i stället hål i den och skapar oreda över golvet. När han ska öppna kylskåpet drar han nästan av hela dörren. 

Även om han inte blir någon ledarhund, så kan vi nog garantera att han kommer förgylla mångas tillvaro på annat håll! Ett sådant charmtroll!

Kolla nu själv in den underbara och skrattframkallande videon från Rykers träning nedan: