Annons

Schimpansen ska släppas ut i naturen, men hennes reaktion i slutet är hjärtekrossande

Annons

Djurälskare världen över älskar att se på hur människor och djur interagerar med varandra. Att se kärleken mellan dessa två är riktigt häftigt, oavsett om djuret är en hund, katt eller schimpans.

Detta fall är sant när det gäller fallet Jane Goodall och hennes älskade schimpanser.

Med flera miljoner delningar och ännu fler visningar är den här videon med Jane Goodall och en känslig schimpans värd att titta på.

Kamerorna fångade det rörande ögonblicket när schimpansen säger sitt sista farväl innan den släpps ut i naturen.

Vetenskapskvinnan Jane Goodall och schimpansen Wounda är klippets stjärnor. Jane har varit talesperson för apor under flera år, och är nu känd för sitt arbete inom rehabilitering för djur.

Hon tillbringade en stor del av sitt liv med att rehabilitera sjuka schimpanser för att ge dem en andra chans att kunna leva i naturen. Efter att ha arbetat med schimpanser i många år grundade hon Jane Goodall-institutet i Kongo.

Denna speciella historia börjar med Wounda, en schimpans som kom till räddningscentret i Tcimpounga. När Wounda kom fram var hon alldeles för sjuk och svag för att kunna överleva i den vilda naturen.

Wounda flyttades till ön Tchindzoulou för att få hjälp att återhämta sig.

På ön fick schimpansen vård och behandling som räddade hennes liv.

Efter en lång tid av rehabilitering fick Wounda tillbaka sin styrka. När tiden kom för att Wounda äntligen skulle återvända till naturen var det svårt för både schimpansen och Jane att säga hej då.

I videon tackar Jane hennes medarbetare för att de gav Wounda den vård hon behövde för att överleva.

Under videons gång är det uppenbart att Wounda känner stor kärlek till de människor som räddade henne. Genom att krama om Jane syns det tydligt att Wounda har svårt för att säga hej då.

Sedan försvann hon in bland träden, kanske för gott.

Tack vare Jane och hennes team hade schimpansen sluppit undan ett liv i fångenskap – och nu var hon redo att vända blad och börja om på nytt.

”Hon har en vilja att leva och nu får hon komma till det här paradiset. Hon är den 15:e schimpansen att få sin frihet här och vi hoppas i slutändan ha ungefär 60 stycken här på ön”, säger Jane.

Se videon själv:

Annons