Se vad som händer när du sover med katten i sängen. Jag har alltid haft det på känn, men nu bekräftas det av vetenskapen!

Kattälskare kommer bli glada - forskarna ger 10 anledningar till varför du behöver en katt. Troligtvis har de flesta upplevt detta själva, men man har samlat alla fakta för samexistens mellan människa och katt på ett ställe:


1. Att ha katt stärker hjärtat

Att ha katt minskar stressnivån, och därför blir man mindre ängslig, och hjärtat håller sig sunt. Stress är en stor orsak till hjärtattacker, så ... kela med katter så ofta som möjligt :)

2. Känslomässigt stöd

Det faktum att våra husdjur inte kan tala, betyder inte att de inte kan lyssna och lugna! Det har visat sig att katter är goda lyssnare, vilket hjälper oss att klara av känslor av sorg och ångest.

3. Katter gör det lättare att dejta

90% av kvinnorna säger att de föredrar att gå på en date med en man som har en katt. Detta tillskrivs att mannen är känslig och har ett gott hjärta.

4. Den som har katt, är intelligent

Statistiken visar, att kattägare har bättre utbildning och har en bättre utvecklad känslomässig intelligens.

5. Katten är ekonomisk

Ja, för många är detta ett viktigt argument - katter äter mindre, kräver färre veterinärbesök än hundar och är mer självständiga.

6. De är sällskap när man inte har sällskap

Människor som känner sig ensamma bör definitivt ha en katt. Katter glömmer aldrig bort sina nära människor och ge dem massor av kärlek.

7. De lär oss ödmjukhet

Det är inte lätt att vinna kattens förtroende. Enligt forskarna, kommer dessa djur snabbt visa förtroende för människor som är ödmjuka och ärliga, och deras ägare är bättre på att visa sunt förnuft och blygsamhet.


8. Du sover bättre med en katt

Detta är ett mycket kontroversiellt ämne, men forskarna tror att du sover bättre med en katt än om du sover med en partner. Detta kan motiveras! Katten är inte oroliga, snarkar inte, stjäl inte täcket från oss och är så tysta att du får massor av sömn när du känner värmen från en annan varelse :)

9. Katter skyddar mot allergier

Barn som växer upp upp med katter under samma tak har starkare immunförsvar och är därför bättre skyddade mot infektioner och allergier.

10. Katter kan rädda våra liv

Det är ingen överdrift! Många gånger har vi hört talas om fall där en katt har räddat hela familjen. Dessa djur har en bra luktsinne, de märker, exempelvis en gasläcka före oss. Dessutom har de en bra instinkt och vet när något är fel.

Behöver du fler anledningar till att krama katten i ditt hus? :)

Dela på Facebook