Annons

Siamesiska tvillingarna blir världsberömda 2002 – 11 år senare chockas alla av nya och otroliga bilderna

Annons

Den 26 februari 2002 föddes tvillingarna Kendra och Maliyah Herrin som delade en tjocktarm, blåsa, lever och en njure. Deras föräldrar, Erin och Jake, stod inför ett besvärande beslut: att antingen skilja flickorna eller behålla dem ihop. Båda alternativen sätter deras liv i fara.

Tvillingarna växte upp som sammanväxta, men när de fyllt fyra år tog de ett slutligt beslut i samråd med läkarna. Föräldrarna ville ge dem chansen att leva ett mer normalt liv. Eftersom siamesiska tvillingar är sällsynta, och det är ännu mer ovanligt att man kan separera dem så att de kan leva isär, började media uppmärksamma tvillingarna, och de blev kändisar hemma i USA.

Media bevakade deras resa, och den 16 timmar långa operationen de genomgick 2006. Läkarna gjorde en fantastisk insats, och som tur var gick det vägen.

När föräldrarna, som då båda var i 25-årsåldern, fick höra att operationen gått bra började de gråta av glädje medan släktingarna applåderade, uppger Houston Chronicle


2018, 17 år efter deras operation, skapade tjejerna ett Youtube-konto, där de delar med sig av sin vardag, och där de för första gången berättar hela sin upplevelse av separationen.

I videon nedan kan du se inslaget från Oprah. Vilka underbara flickor, så levnadsglada och jag önskar er all lycka till i livet. DELA gärna vidare om du vill göra samma sak!

Annons