Annons

Sjuk man sålde videobandspelare på nätet - får tillbaka ett hjärtevärmande brev från 86-årig köpare

Annons

2018 diagnostiserades Matt Shoukry från St. Louis i USA med cancer. Att jobba med ett vanligt jobb blev omöjligt, men han behövde fortfarande betala räkningarna.

Med mycket ledig tid bestämde sig Matt att sälja några föremål på eBay (USA:s motsvarighet till Tradera) för att klara ekonomin.

Det var ett lätt sätt att tjäna pengar som krävde ingen verklig fysisk aktivitet. En av de saker Matt sålde var hans gamla videobandspelare. Han tyckte att det var en ganska gammal teknik, och han hade ingen verklig användning för den längre.


Matt sålde videobandspelaren för 40 dollar, ca 360 kr till en 86-årig man från Phoenix. Den här köparen hade aldrig köpt någonting från eBay tidigare.

Matt förväntades skicka videobandspelaren till sin köpare, sedan få den vanliga eBay recensionen och betyg i gengäld. Men dagar efter att transaktionen slutfördes fick han ett spännande brev. Han tog en titt på det skrivna meddelandet och ropade till sin flickvän för att läsa brevet med honom; han visste att hon var tvungen att se detta.


En stund senare grät Matt och hans flickvän.

Så här skrev den 86-åriga köparen:

"Jag hittade många VHS-band nyligen och vill se vad som är i dem och insåg att jag inte hade någon spelare. Så jag vände mig till eBay för första gången och upptäckte ditt erbjudande.

Jag köpte din VHS-bandspelare och du skickade den inom några dagar. Spelaren ser ny och oanvänd ut. Fantastiskt. Jag hade några problem att få igång den, men det var mitt problem och inte spelaren. Jag är 86 år och kanske inte så teknisk, men till slut klurar jag ut det. Och jag gjorde jag, och upptäckte att spelaren fungerar perfekt.

Tack så mycket för din omsorg, dina ansträngningar och din snabbhet.

Jag tittade på band av min pensionärsfest för 25 år sedan som jag aldrig sett tidigare. Herregud, vi var unga. Sen ett band på mitt bröllop med hela familjen och vänner, varav många inte är kvar längre. Sen skidresor, barnen växa upp, resor, och viktigast av allt, min milda uppväxt av min familj. Var och en var roligare än den förra. Allt tack vare din generösa försäljning av bandspelaren. 

Jag tänkte att du skulle uppskatta hur mycket någon har njutit av ditt erbjudande".

Matt Shoukry lade upp bilden på brevet på Reddit där många blev berörda av mannens ord. 

Shoukry säger att han planerar att skriva tillbaka till mannen för att berätta för honom vilken inverkan hans brev inte bara hade på honom, men på tusentals människor.

Men det slutar inte där: "Jag ska rama in den och lägga den bredvid mitt skrivbord i mitt hus, eftersom den betyder mycket för mig."

"Jag kommer också att erbjuda för att digitalisera hans videos för honom, så han behöver inte oroa sig för att dessa band försämras."

En mans skräp, en annan mans skatt, brukar det heta. Titta på klippet nedan och dela gärna vidare!

Annons