Sjuka hunden kedjades utan mat och värme i 10 år – en dag kom äntligen räddningen

Det är svårt att förstå varför vissa människor är så hjärtlösa mot djur, såsom mannen i denna berättelse som höll sin sjuka hund kedjad i tio år. Men lyckligtvis gick det bra i slutändan.

Flera personer i ett bostadsområde i USA slog larm när de såg att deras granne hade sin hund kedjad och var i dåligt skick i trädgården. Hunden, som ägaren kallade Judas, hade varken en filt, vatten, mat eller leksaker. Eftersom han var kedjad, hade han lite utrymme att gå runt på, och grannarna kunde se hur hunden haltade av kraftfull smärta, skriver LittleThings.com.

Grannarna ringde alla de kunde för att försöka få uppmärksamhet åt den onda mannen och vad han gjorde med sin hund, men det kändes som om ingen lyssnade på sina vädjan för hjälp. De kunde bryta sig in i hans trädgård och rädda den stackars hunden som heter Judas, men det kan faktiskt få dem i trubbel för intrång eller stöld.

Som tur hörde djurrättsorganisationen AnimalAdvocates om hunden Judas och agerade direkt. När de såg hur hunden behandlades tog de helt enkelt chansen och räddade henne från tortyr.

Efter ett trevligt varmt bad och lite kärlek bestämde de sig att döpa om Judas till ett snyggare namn - Juidth, och lever idag ett spralligt hundliv fyllt av kärlek från sina ägare.

Varning: videoklippet innehåller starka bilder. Jag förstår att många är upprörda över att det tog så lång tid innan hunden räddades, men var inte för hårda mot grannarna då de gjorde många försök samt att vi inte vet hur ägaren var att bemöta. Det viktiga är att de inte gav upp och att hunden Judith mår bra idag.

Titta på klippet nedan:


Dela på Facebook