Annons

Sjuksköterskan sover med sin son – morgonen efter ser hon makens brev och brister ut i tårar

Annons

Bobby bor i USA, tillsammans med sin fru Rayen och deras son. Inte bara är Rayen en upptagen mamma – hon är också en intensivvårdssjuksköterska.

Varje dag försöker Rayen att både vara en god mor och att rädda andra människors liv. Men det kostar.

Rayen försöker dölja det. Men Bobby vet att hon i grund och botten, känner sig utmattad och överarbetad.

Nyligen gick han in i parets sovrum. Där såg han sin fru, som tog en snabb tupplur innan hon var tvungen att arbeta. I famnen låg deras son.

Vad han såg fick honom att skriva ett brev och lägga upp det på Facebook. Hittills har det delas av mer än 200 000 människor.


Brevet till frun

Så här skrev Bobby Wesson i sitt inlägg:

”Det här är min fru som tar en tupplur. Inom en timme kommer hon att vakna och göra sig i ordning för jobb.

Verktygen och föremålen hon behöver för att jobba kommer att samlas och kontrolleras noggrant – hennes hår och smink kommer att fixas snabbt. Hon kommer att klaga över att hon ser hemsk ut. Jag kommer inte att hålla med, på ett empatiskt sätt och ge henne en kopp kaffe.

Hon kommer att sitta på soffan med benen i kors under sig och försöka dricka kaffet medan hon glatt leker med bebisen som kryper över henne. Hon kommer till och från att blankt titta bort när vi pratar: är med sig själv för det kommande skiftet. Hon tror att jag inte märker det.

Hon kommer att pussa bebisen, och pussa mig för att sedan gå och ta hand om människor som har den värsta dagen i sina hela liv. Bilolyckor, skottskador, explosioner, brännskador och brutna ben – professionella, fattiga, pastorer, missbrukare och prostituerade – mammor, pappor, söner, döttrar och familjer – det spelar ingen roll vem du är eller vad som har hänt dig.

Hon kommer att ta hand om dig.

Hon kommer att komma hem 14 timmar senare och ta av sig skorna som hon har gått igenom blod, galla, tårar och eld med värkande fötter och lämna dem utanför.

Ibland vill hon inte prata om det. Ibland kan hon inte vänta med att få berätta. Inland kommer hon att skratta innan hon gråter och ibland kommer hon bara att gråta – men trots det kommer hon att vara i tid för nästa skift.

Min fru är en sjuksköterska. Min fru är en hjälte.”

This is my wife taking a nap. In an hour she will wake up, put on her scrubs and get ready for work. The tools and...

Posted by Bobby Wesson on Saturday, November 7, 2015

Bobbys text är rörande och påminner oss om en extremt viktig yrkesgrupp som ofta tas för givet, och som förtjänar att uppskattas mer. Dela gärna detta med dina vänner om du håller med!

Annons