Skådespelaren och musikern Rikard Wolff är död

Skådespelaren Rikard Wolff är död.

Det uppger Nöjesbladet, som pratat med hans agent.

På Rikard Wolffs Instagramkonto kan man läsa: ”I dag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp. All kärlek till er alla”, kan man läsa i ett inlägg på artistens Instagram.

Rikard Wolff blev 59 år.

Det var i augusti som Rikard Wolff fick ett tung sjukbesked. Han led av den ärftliga och kroniska lungsjukdomen lungemfysem. Han har under hösten varit inlagd på sjukhus.Han tvingades ställa in flera föreställningar och konserter. I lördags skickade han en hälsning till sina fans från sjukhussängen.

Han avslöjade då att han legat på sjukhus sedan slutet av augusti. ”Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus. Närmast ses vi i julkalendern. Längtar efter er. Kram och ha en fin helg”, skrev han på Instagram, följt av ett hjärta.


– Jag är helt tom. Han var en av de mest fantastiska personer jag någonsin känt. Jag skakar när jag pratar om det. Han har lämnat ett stort hål efter sig, säger Colin Nutley till Ekot.


– Vi vet att han har fått frid och att en viktig person i våra liv är borta. Han var en fantastisk person som alltid var positiv och varm. Han hade en speciell aura runt om sig. Rikard var en svensk ikon och kommer alltid vara, säger Nutley till Ekot.

Du har lämnat oss allt för tidigt, vila i frid, Rikard Wolff.

Dela på Facebook