Annons

Skådespelaren sätter ner foten ''Försäkringskassan blåser oss i det tysta''

Annons

Stefan Sauk opererade sin höft utomlands och menar att resultatet blev mycket bättre än vad det kunnat bli i Sverige. Nu kritiserar han både Försäkringskassan och svenska vården. 

– Den nya nej-linjen är tyvärr ett mönster. Inte bara vi höftpatienter blir blåsta. Vi ser hur exempelvis hur människor med sjuklig svettning, hyperhidros, också vägras ersättning för vård utomlands, trots att de har rätten på sin sida, säger Stefan Sauk i sin debattartikel i Expressen.

Skådespelaren Stefan Sauk talar av egen erfarenhet i debattartikeln i Expressen. När han fick problem med höften förra året var han tvungen att få den bästa möjliga behandlingen för att kunna fortsätta arbeta utan restriktioner. 


Men Stefan Sauks teori gräver sig djupare än just ett missnöje med myndigheten. Han menar hela beslutsprocessen utgörs av ett förbestämt system:

”Sanningen är att svenska ortopeder använder en utdaterad metod som gör patienterna mer eller mindre funktionshindrade efter operationen. Mellan 20 och 25 procent drabbas av låghalthet, får infektioner, tvingas lägga springskorna på hyllan för gott – och så vidare.”, skriver Stefan Sauk i sin debattartikel i Expressen.


”Det är hög tid att sätta stopp för Försäkringskassans arrogans”

Stefan Sauk, som precis som alla andra, sökte ersättning för behandlingen han fick, menar att det finns ett nej-system som Försäkringskassan går efter,

”Den nya nej-linjen är tyvärr ett mönster. Inte bara vi höftpatienter blir blåsta. Vi ser hur exempelvis hur människor med sjuklig svettning, hyperhidros, också vägras ersättning för vård utomlands, trots att de har rätten på sin sida. 

Det är hög tid att sätta stopp för Försäkringskassans arrogans. Jag har två frågor: 

Varför rundar Försäkringskassan EU-reglerna och förvägrar oss den rätt vi har?  

Vad tycker våra riksdagspartier och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll om det?”

Håller du med Stefan Sauk? Dela gärna för att höja rösten tillsammans med fler. 

Annons