Skådespelarens starka uppmaning inför valet

Nu är det bara fyra dagar kvar till valet, Erik Johansson är den senaste i raden av kändisar som tar ställning inför valet.

Skådespelaren Erik Johansson, 39, som bland annat är känd från ”Bonusfamiljen” och ”Eva & Adam”, vädjar han till sina följare om att diskutera och argumentera med de personer som funderar på att lägga sin röst på SD under hashtaggen #baradagarkvar.

”Det jag vill att du ska göra är att ringa upp dem. Du ska kontakta dem, du ska prata med dem, du ska lyssna, du ska argumentera. Jag vet att det här känns jobbigt att göra det här, men det är inte jobbigare än att känna på söndag att du inte har gjort allt du kan för att stoppa SD. Så använd din röst nu. Det är bara dagar kvar nu”, säger han bland annat i videon.

Inlägget har i skrivande stund gillats över 25 000 gånger, men Erik Johansson har också fått mothugg.

”Responsen har varit otroligt positiv. Många har hört av sig och sagt att de blivit uppmuntrade att ta snacket med folk i deras närhet som lutar mot SD. Givetvis har anonyma konton med konstiga siffror i sina profilnamn och flaggor i sina profilbilder hört av sig och sagt att jag bara vill ha våldtäktsmän i Sverige och så vidare, men det är väl standard när man ifrågasätter rasister”, skriver han i ett mejl till Aftonbladet.

Se Erik Johanssons uppmaning i videon här nedan.