Annons

Skådespelarens svar om misshandeln av Josefin Nilsson: ''20 år gammal skit''

Annons

Den kände skådespelare som dömdes för misshandel på artisten Josefin Nilsson på 90-talet uttalar sig nu om den uppmärksammade dokumentären.

”Jag minns hur han knuffade till mig så jag for in i väggen i tamburen hos mig, med sådan kraft att jag fastnade i väggen” skrev Josefin Nilsson i den självbiografi som inte hann publiceras före hennes död.


Många har sett och upprörts av SVT-dokumentären om Ainbusk-sångaren Josefin Nilsson. 

I dokumentären beskrivs år av hot och misshandel, både psykisk och fysisk. Bland annat får man läsa en avskrift från ett telefonmeddelande skådespelaren lämnade till Josefin Nilsson där han hotar henne:

”Jag vaknar hela tiden av hat. Din tjocka grisfarmarfitta. Jag vaknar av hat till dig. Ett enormt jävla hat. Jag lovar dig min hämnd, den kommer att bli ljuv. Jag ska tänka ut något raffinerat åt dig, just åt dig. Förstår du det? Din feta jävla gris.”

Ilskan har riktats mot den man som är dömd för att ha misshandlat och hotat henne - samt mot mannens arbetsgivare eftersom han inte tvingats lämna sitt arbete. 

Mannen jobbar som skådespelare och säger själv nu till Expressen att han inte tagit del av det som skrivits om honom. Han ligger sjuk i 40 graders feber och säger att han är yr. 

– Just nu vill jag bli frisk och komma på benen och kunna tänka klart. Jag förstår att det är storm och bombardemang runtomkring mig och den här tjugo år gamla skiten. Jag kan mycket väl tänka mig att ge min version men inte i dag.

– Jag har kontaktat en advokat som gått igenom det här. Jag har inte orkat göra det själv men har fått det förklarat för mig. 

"Gamla grejer"

Mannen som dömdes för misshandel på 90-talet tycker själv att det här är gamla grejer som inte är värda att gräva i. 

– Ni vill skriva om detta men det är sådant som folk egentligen inte bryr sig om. Nu finns det en hel kvinnoorganisation som kan tänka sig bli upprörda av det här. Men det här är gamla grejer och det är redan dömt i det här. Det finns ingen rättegång eller någon som skulle ta upp det här. Människan är dessutom död och kan inte höras.

Skådespelaren dömdes i tingsrätten till tre månaders fängelse för misshandel, upprepade olaga hot, skadegörelse och överträdelse av besöksförbud. I hovrätten mildrades domen och han fick villkorlig dom.

Under lördagen hölls en manifestation i centrala Stockholm, där hundratals personer närvarade och tände ett ljus för Josefin Nilsson och protesterade mot mäns våld mot kvinnor.

”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” finns att se på SVT Play.


Flera personer har nu trätt fram och krävt att mannen ska tvingas lämna sitt jobb som skådespelare – bland annat har skådespelaren Alexander Karim skrivit en mycket uppmärksammad text som du kan läsa här.

Annons