Annons

Skakande bilder på hästmarknad: Djuren piskas kraftigt och blir slagna – för att locka köpare

Annons

På marknader runt i Rumänien slår handlare hästar framför massorna av potentiella köpare för att visa djuren styrka och hämta det högsta priset. Nya undersökningsmaterial som släppts av PETA Tyskland visar handlare som piskar och slår hästar medan de tvingar dem att dra stora, tunga trädstammar och stenblock. En del satt till och med på stammarna för att lägga till extra vikt och pressade de redan utmattade djur till sina gränser.


Klippen, filmade på marknaderna i Mihăeşti och Berevoieşti, visar djurens kroppar täckta av utslag och öppna sår. Utmattade hästar kollapsade på marken, men handlarna piskade dem och tvingade dem att komma upp igen och fortsätta att dra stenblock. Handlare drog också i svansen för att öka motståndet och piskade dem vid varje steg. Dessa marknader är utbredda och äger rum i hela Rumänien varje vecka.

Se klippet nedan och dela gärna det här inlägget för att varna andra och uppmärksamma om detta hemska tillvägagångssätt som hästmarknader i Rumänien använder sig av. 

Annons