Annons

Skolor börjar ta ner analoga klockor eftersom barn inte förstår dem längre

Annons

Kommer du ihåg dina tidiga år på grundskolan? Du har säkert fina minnen från när du fick lära dig alfabetet, måla sida efter sida med dina favorit superhjältar, men även att man fick lära sig vad klockan är på en analog klocka.


Tiderna förändras verkligen. För i tiden hade vi inte internet i vår ficka. Man kunde inte bara ta fram sin telefon för att snabbt se vad klockan var. Man behövde faktiskt ha på sig en klocka och om man inte ville fråga en klasskompis om vad klockan var hela tiden.

Idag behöver barn lära sig hur man använder en smarttelefon och en dator. Det är verkligen digital tid. Så det blir ganska vanligt att de flesta barn tittar på en digital klocka när de behöver veta vilken tid det är. Det är inte bara att det står nummer på deras smarttelefon utan även på deras laptops och surfplattor.


Bör vi då ens bli förvånade över att barn nu för tiden har svårt för att läsa en analog klocka? Om deras föräldrar inte har sådana klockor som hänger hemma på väggen, vad för anledning skulle barnen då ha för att lära sig läsa dem? Så även om någon visar och lär barnen hur man använder en analog klocka, kommer de ganska snabbt att glömma det ifall de aldrig riktigt får öva på det.

Det här har blivit ett så pass stort problem att många lärare i Storbritannien har tagit ner de analoga klockorna från sina klassrum och ersatt dem med digitala klockor. De är rädda att elever kommer att slösa alldeles för mycket tid genom att undra vad klockan är och bli stressade över att försöka lista ut hur mycket mer tid de har kvar innan de måste lämna in sina prov.


Detta bekräftades av Malcolm Trobe, vice generalsekreterare från Association of School and College Leaders (ASCL), som berättade för The Telegraph, "Man vill inte ha [elever] som räcker upp sina händer för att fråga hur mycket tid det finns kvar för provet."

Ta en titt på videon nedan för att se just vilket problem det har blivit:

Annons