Annons

Sköterskan går in i döende patientens rum. När kollegan ser vad han gör avslöjas en underbar gest

Annons

Allt som har att göra med döden är stressande för alla inblandade. Det är extremt tufft för nära och kära att se någon de älskar lida, och för den som är döende kan det vara en process fylld med rädsla för vad som ska komma näst. Trots att du är omgiven av folk som älskar dig är det fortfarande en ensam process eftersom de inte följer med dig till andra sidan.


Maria hade arbetat som sångare och pianolärare merparten av sitt liv. Musiken fortsatte att vara hennes stora passion in i döden.

Maria har undervisat hundratals elever genom årtionden. Hennes arv har spritts världen över i takt med att hennes elever tagit till sig hennes kunskap och gjort fantastiska saker.

Otroligt nog arbetade en av hennes forna elever på hennes hospice där hon blev omhändertagen. Joshua var Marias elev då han bara var 9 år gammal. De delade ett starkt band och en gemensam kärlek till musiken.

Musik kan var både styrkegivande och enande. I detta specifika fall kunde Joshua visa kärlek oc ta hand om Maria när hon behövde det som hest mot slutet. Detta klipp då han sjunger för henne kommer att röra dig till tårar.


Marias sista önskan var att få höra "How Great Thou Art" eftersom denna låt fungerat som en inspiration och stöttepelare genom hela hennes liv. Joshua är en enastående sångare tack vare Maria och ville inget hellre än att uppfylla hennes sista önskan. Han tog ton och gjorde sitt bästa för att framföra låten och tog hjälp av all teknik Maria lärt honom genom åren.

Joshua stod precis bredvid Maria under hela låten, och man kan se hur Maria märkbart slappnar av så fort Joshua tar ton.

Musik gör en stor skillnad. Att ta hand om Maria så som Joshua gjorde kan göra stor skillnad i världen. Tyvärr dog Maria kort efter att Joshua sjungit för henne men vi kan i iallafall glädjas över att hon fick sin sista önskan uppfylld.

Vi måste alla acceptera att vi kommer dö en dag. Men istället för att vara rädda borde vi alla försöka leva var dag med passion precis som Maria gjorde, och sedan kunna dö fridfullt. Trots att Maria har gått bort kommer all kunskap hon gett till sina studenter att leva vidare och sprida glädje världen över.

Se klippet nedan:

Annons