Annons

Skräcken från skyn: Du vill inte vara ute när det här börjar regna ned från himlen

Annons

Du kanske tror att du har sett allt, men vänta tills du kommer till Brasilien. Tro det eller ej, en pojke filmade tusentals spindlar fallande från skyn. Japp, man kunde bokstavligen säga att det regnade spindlar. 


Joao Fonseca trodde att det skulle bli en vanlig dag. som alla andra, i Minas Gerais, berättade han för den lokala nyhetstidningen. Han satt faktiskt i bilen när en spindel föll från ingenstans och landade bredvid honom i bilen.

Skräckslagen försökte Joao fundera ut var spindeln kom ifrån. När han tittade ut, blev han stum han såg tusentals spindlar flyta i luften. Han satt fortfarande inuti bilen när han beslutade sig för att fånga ögonblicket med kameran, skriver The Guardian.

Invånare i Espirito Santo do Dourado började skräckslagna att fly och gömma sig i sina hus då de trodde att spindlarna var farliga och giftiga. Men en djurexpert förklarade att sådana här händelser är fullständigt normala och att spindlarna inte är giftiga.

Spindlarna i videoklippet är faktiskt Parawixia Bistriata. Dessa spindlar brukar vanligtvis bygga stora nät, en till två meter ovanför marken. Näten verkar som ett flytande baldakin, vilket spindlarna i videoklippet använde sig av för att förflytta sig från ett område till ett annat.

Massförflyttningen orsakades av ett väderomslag. Spindlarna förflyttade sig från ett varmt till ett svalare område. Dessutom, brukar spindlarna förflytta sig med huvudet pekandes nedåt, vilket ger intrycket av att de faller.

Även om den vetenskapliga förklaringen på den här händelsen förklarar en del om regnande spindlar, är det fortfarande en fruktansvärt skrämmande upplevelse.

Se klippet nedan:

Annons