Annons

Skräckscenerna från slakteriet visar hur korna misshandlas blodiga – filmen fångar vidriga beteendet

Annons

Med hjälp av dolda kameror avslöjar en djurrättsorganisation i Tyskland hur ett slakteri i Düdenbüttel misshandlar kor när de ska föras till slakt. Allt filmas med hemliga kameror av en djurrättsorganisation – som nu kräver jordbruksministerns avgång, enligt TV4.

TV4 Nyheterna rapporterar om skandalen på en bondgård i tyska Düdenbüttel utanför Hamburg, och hänvisar till tyska nyhetsbyrån DPA.

Skräckfilmen som filmats i hemlighet av en djurrättsorganisation visar hur en ko med blodiga sår, uppspärrade ögon och rinnande mule, vinschas upp för en lastbilsramp medan två bönder knuffar dess liggande kropp.

Kött från gården har sålts till länder inom EU, rapporterar DPA.

Kräver Julia Klöckners avgång

Det tyska bondeförbundet DBV tar kraftigt avstånd från det hemska beteendet och menar att det är oacceptabelt. Den ansvariga länsstyrelsen har efter avslöjandet stängt bondgården och inlett en utredning.

Djurrättsorganisationen har polisanmält slakteriet och flera uppfödare. De kräver vidare att den tyska jordbruksministern Julia Klöckner avgår eftersom det inte är första gången en liknande skandal ägt rum utan att regeringen gjort något för att stoppa det.

Här nedan kan du se klippet (OBS för starka scener):

Annons