Skulle få reda på könet på sitt barn - sekunden senare gör han skada för 73 miljoner kronor

Ett par ville spränga en låda med pulver för att avslöja deras barns kön. Men det gick förfärligt fel och orsakade en stor skogsbrand.

Pojke eller flicka? Att ta reda på hans nya barns kön skulle vara en av Dennis Dicks mest spännande dagar - det visade sig snabbt vara en av de värsta.

Det beror på att den nuvarande 37-årige Arizona-mannen oavsiktligt utlöste en stor brand som brände ner 19.000 hektar skog vilket tvingade hundratals att evakuera och orsakade skador för miljontals dollar.

För att släcka elden krävdes mer än 800 brandmän. De totala kostnaderna för hela arbetat uppgick till mer än 8 miljoner dollar (cirka 73 miljoner kronor), rapporterar The Washington Post.

Dickey rapporterade omedelbart elden till myndigheterna och samarbetade i undersökningen av elden. Han erkände sin skuld.

US Forest Service ville inte avslöja filmen allmänheten i början, men har gjort det nu. Den 37-årige mannen har dömts till en fem års skyddstillsyn och måste betala 8 miljoner dollar för alla kostnader som uppkom.

Dickey berättade för domaren att det hände helt av misstag: Jag känner mig hemsk. Det var nog en av de värsta dagarna i mitt liv".

Det är väldigt svårt att föreställa sig att någon tyckte att det skulle vara en bra idé att spränga något i ett torrt område utan några försiktighetsåtgärder. Nedan kan du se hur allt började.


Dela på Facebook