Annons

Släktingens larm: 13 grand danois räddades från säker död

Annons

Det är inte alla berättelser som får ett lyckligt slut, men 13 misskötta Grand Danes fick ändå sitt tack vare två bestämda djurskyddsorganisationer och en vänlig kung.

Berättelsen börjar i centrala Thailand. En medelålders kvinna boende i Lat Lum Kaeo, ett distrikt i väster i Pathum Thani Provinsen, öppnade en kennel för Grand Danes.


Kvinnans identitet är fortfarande hemlighetshållen, men hon har haft diskussioner med Kangwan Thirathamrong, en lokal veterinär, gällande behandling av 13 Grand Danes som hon hade hemma. Kvinnan planerade att föda upp hundarna och sen sälja dem för att kunna göra vinst på affären.

Men när man upptäckte hundarna uppdagades det att de levde under smutsiga förhållanden, var väldigt misskötta och rejält undernärda. Det påstås även att hundarna lämnats för att svälta till döds på farmen som egentligen skulle vara en kennel. Vad hade hänt med kvinnans lovord om att ta hand om dessa hundar?

Tydligen var det en oplanerad skilsmässa som gjorde att hon gick back ekonomiskt. Så på grund av sin oväntade ekonomiska kris, kunde kvinnan inte ta hand om hundarna lika väl som hon tidigare planerat.


Trotts protesterna riskerar kvinnan nu att arresteras för djurmisshandel. Men berättelsen slutar inte här. Ett lyckligt slut började växa fram då djurskyddsorganisationen Watchdog Thailand bestämde sig för att samarbeta med Animal Welfare Division of the Pathum Thani Livestock Development Office.

Organisationerna räddade djuren, och de delade bilder på de missköta hundarena på Watchdog Thailands Facebooksida.


De 13 Grand Dane hundarna har nu fått riktigt imponerande stöd: Från Thailands Kung Rama X.

Enligt Bangkok Post berättar att en talesman från avdelningen för boskap, General Somchuan Rattanamangkhalanon, sa att kungen gick med på att adoptera hundarna så att han skulle kunde betala för all nödvändig behandling för dem.


Vad tycker du om den här berättelsen? Berätta för oss om du också blev rörd av de otroliga djurskyddsorganisationernas handlingar och Kung Rama Xs vänliga hjärta, och dela sen vidare artikeln med din familj och dina vänner!

Annons