Annons

Småbarnsmamman Emilys desperata vädjan till att vaccinera delas av tusentals

Annons

Förra året krävde den extremt smittsamma sjukdomen mässling 72 människors liv i Europa. Även Sverige drabbas av utbrott, skriver Expressen.

Då många vägrar uppsöka vårdcentralerna är smittspridningen fortfarande ett problem, vilket har fått många att rasa, bland annat småbarnsmamman Emily Jane från USA som skrev ett inlägg på Facebook.

Så här skriver hon: 

Bilden kan innehålla: en eller flera personer och närbild

"Till de som gör valet att inte vaccinera sina barn mot medicinska råd så är detta vad en 9 månaders gammal bebis med mässlingen ser ut som.

Han har varit sjuk sedan den 22 oktober.

Han har träffat 8 olika läkare och 2 konsultläkare.

Han har varit på sjukhus två gånger.

Han har skrikit i smärta i flera dagar.

Han har inte ätit mat på en vecka.

Det här är första gången han har sovit på nästan 2 dagar.

Han har så otäcka infektioner i öronen att 3 uppsättningar antibiotika inte ens har börjat hjälpa.

Han förväntas tillbringa de kommande 6 veckorna in och ut på sjukhus på grund av de vidriga konsekvenserna av denna hemska sjukdom på hans lilla kropp.

Det här kunde ha förhindrats. Mitt barn behövde inte gå igenom det här. MMR-vaccinet tas vid 13 månader. Barn under denna ålder förlitar sig på att alla andra har gjort valet att vaccinera för att stoppa sjukdomar som detta händer. Vaccinera era barn.

Dela gärna - folk måste förstå hur farligt det är."


Så smittar mässling

Mässling är en mycket smittsam virusinfektion som ofta visar sig i form av utslag och feber. Sjukdomen kan leda till öroninflammation och lunginflammation, och därför vara särskild farlig för barn, det uppger Vårdguiden.

Mässling smittar via luften, därför bör de som inte är vaccinerade vara försiktiga.

Den smärtsamma smittan fortsätter att spridas så länge föräldrar inte låter sina barn vaccineras. Dela gärna om du håller med Emily Janes och vill uppmana andra att hjälpa till att stoppa spridningen. 

Annons