Annons

Smygtagna bilder avslöjar hur kalvar blir slagna och sparkade på väg till slakt

Annons

Nya filmer visar hur unga kalvar som transporteras från Irland till Frankrike blir slagna och vanvårdade. En del slag kalvarna får ta emot är så kraftiga att de ramlar omkull. Kalvarna transporteras, föds upp och slaktas för att bli kalvkött, en produkt som av många räknas som en delikatess.


De smygtagna bilderna har spelats in av organisationerna L214 och Eyes on Animals och visar hur fruktansvärt kalvar från Irland behandlas på en uppsamlingsplats i Frankrike på väg till Nederländerna. En del av kalvarna blir slagna så hårt att de ramlar omkull, och enligt organisationerna är detta första gången som den typen av allvarlig vanvård har dokumenteras på film.

I en annan sekvens går det att se hur arbetarna på anläggningen hoppar på en av kalvarna.

L214 förklarar att i mjölkindustrin föder en ko en kalv varje år. Manliga kalvar skiljs ofta från sin mamma vid födseln och säljs till ett lågt pris för att uppfödas för kalvkött.


Över 100 000 kalvar exporteras varje år till EU-länder där de som genomgår en 18-timmars färjekorsning till Frankrike, där de hanteras brutalt. De fortsätter sedan på sin långa resa till Italien, Spanien eller Nederländerna, där de föds upp under intensiva förhållanden och hålls alltid inomhus innan de skickas till slakteriet.

Här kan du se filmen, vi vill varna för starka bilder:

Annons